ECODESIGN

Myco-materiaal – voor een betere toekomst !

Bij PermaFungi blijven we voortdurend innoveren om nieuwe stappen toe te voegen aan ons circulaire project. De volgende stap is bijzonder ambitieus: champost (onze reststroom van de oesterzwammenteelt) omvormen tot een duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal. Hoe ? Door toevoeging van mycelium.

 

Recent onderzoek toont aan dat mycelium (het zaad van de paddenstoel) kan worden omgezet in een materiaal dat plastic kan vervangen – myco-materiaal. Dit materiaal produceert tien keer minder koolstofdioxide (CO2) en verbruikt ongeveer acht keer minder energie dan de productie van polystyreenschuim.

 

Het paddenstoelenmateriaal wordt met de hand en zonder kunstmatige processen gemaakt en blijft op die manier volledig natuurlijk. Het is stevig, waterdicht en vuurvast waardoor het een interessant materiaal is om kwaliteitsproducten mee te creëren die bovendien composteerbaar zijn.

 

Onze uitdaging is tweeledig. Enerzijds moeten we het productieproces van dit nieuwe materiaal opnemen in ons circulaire project en anderzijds moeten we producten met een hoge toegevoegde waarde creëren ter vervanging van plastic. De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk: design, isolatie, verpakking…

 

Wilt u uw interieur verlichten met unieke en authentieke lampen ? Uw ruimtes aankleden door de natuur in huis te halen ? Al deze producten worden op bestelling en op maat gemaakt. Aarzel niet uw gekste ideeën met ons te delen door te mailen naar info@permafungi.be.

 

De aankoop van unieke stukken uit paddenstoelenmateriaal is ook een teken van het ecologische en sociale engagement van uw bedrijf. Het is een uitstekend communicatiemiddel voor uw milieubewuste aanpak.

LumiFungi – een circulaire lampenkap

LumiFungi is een nieuw type lamp en het eerste product op basis van myco-materiaal op de Belgische markt. Dit materiaal is afkomstig van de afvalstroom van onze oesterzwammenproductie. De lampenkap is volledig handgemaakt, organisch en biologisch afbreekbaar.

 

Het minimalistische design, de zachte textuur en de warme uitstraling van een energiezuinige gloeilamp maken het tot een inspirerend symbool voor duurzaam materiaalgebruik.

m2bis
perma_foto_04

Zij vertrouwden ons

ASHOKA

DSCF0555

BENTO

IMG_20230519_160734

COHABS

IMG_20230621_202424

CITYFAB3

IMG_20220607_143234_593

ENTROPY

permafungi_foto_extra03
PermaFungi