Oesterzwammen en koffiedik?

PermaFungi is een cooperatieve vereniging met sociale finaliteit, die baseert zich op een zeer belangrijke innovatie: het produceren van paddenstoelen op basis van koffiedik, een ideaal substraat voor de oesterzwammenkweek. Deze techniek maakt het mogelijk om een afvalstof volledig weg te werken.

Tijdens de zomer van 2014 hebben we onze stedelijke paddenstoelenkwekerij geïnstalleerd op de site van Tour en Taxis in Brussel. Op basis van koffiedik dat opgehaald wordt met de fiets, produceren we er verse oesterzwammen, grondwitloof, bio grond en kweekkits.

Ontdek onze visie op onze projectpagina en volg ons boeiende avontuur in onze news!

Wat doen we?

Oesterzwammenkits

PermaFungi ontwikkelde een kit waarmee je thuis oesterzwammen kunt kweken. Het principe is simpel: het enige wat er nog moet gebeuren is openen en bestuiven! Bestel online en ontvang ze binnen enkele dagen!

Ontdekken

Verse paddenstoelen

PermaFungi kweekt voornamelijk witte oesterzwammen. De oesterzwammen worden gekweekt in zaken die voor het merendeel bestaan uit koffiedik, een ideale voedingsbodem voor oesterzwammen.

Meer info

Rondleidingen en workshops

Als we onze kennissen en technieken willen we graag delen met mensen die nieuwsgierig zijn, organiseren we regelmatig rondleidingen, lange opleidingen en ook workshops op aanvraag.

Ontmoet ons

| PermaFungi, het is

0 ton

Koffiedik gerecycleerd

0 kg

Oesterzwammen gekweekt

0

Jobs gecreëerd