Oesterzwammen en koffiedik?

Het PermaFungi-project baseert zich op een zeer belangrijke innovatie: het produceren van paddenstoelen op basis van koffiedik, een ideaal substraat voor de oesterzwammenkweek. Deze techniek maakt het mogelijk om een afvalstof volledig weg te werken. Tijdens de zomer van 2014 hebben we onze stedelijke paddenstoelenkwekerij geïnstalleerd op de site van Tour en Taxis in Brussel. We produceren er verse oesterzwammen en kweekkits, op basis van koffiedik dat opgehaald wordt met de fiets!

Ontdek ons boeiende avontuur op de blog en onze visie op de projectpagina.

Wat doen we?

Oesterzwammenkits

PermaFungi ontwikkelde een kit waarmee je thuis oesterzwammen kunt kweken. Het principe is simpel: het enige wat er nog moet gebeuren is openen en bestuiven. Elke kit brengt ongeveer 2 tot 3 oogsten voort, goed voor ongeveer 600 g witte oesterzwammen. Bestel online en ontvang ze binnen enkele dagen!

Ontdekken

Verse paddenstoelen

PermaFungi kweekt voornamelijk witte oesterzwammen, maar experimenteerde ook al met roze en gele varianten. De oesterzwammen worden gekweekt op zogenaamde ‘worsten’ die voor het merendeel bestaan uit koffiedik, een ideale voedingsbodem voor oesterzwammen.

Ontdekken

Workshops

Wij zijn gepassioneerd geraakt door paddestoelen en die liefde en kennis willen we graag delen met mensen die nieuwsgierig zijn en nieuwe horizonten willen ontdekken. Tijdens onze workshops krijg je uitleg over de wondere wereld van de paddenstoelen, bezoek je onze productieruimte en fabriceer je je eigen kit.

Ontdekken

Over ons

| PermaFungi, het is

0 ton

Koffiedik gerecycleerd

0 kg

Oesterzwammen gekweekt

0

Jobs gecreëerd