PermaFungi | Bio witloof
21037
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21037,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Bio witloof

Na de teelt van onze oesterzwammen, hergebruiken we een deel van het overgebleven substraat om witloof te kweken ! Inderdaad, er gaat niets verloren bij PermaFungi.

De 4 kweekfasen

Sinds 2016 kweken we naast oesterzwammen ook witloof. Ons witloof in volle grond is bio-gecertificeerd en wordt op een circulaire manier geproduceerd. Witloof is namelijk zot van het afval van de oesterzwammenkweek !

KLAARMAKEN VAN DE GROND

 

Nadat we de oesterzwammen geoogst hebben, recupereren we het substraat (champost) en verbrokkelen we het handmatig op de bodem van grote bakken.

 

Dit substraat is een ideale voedingsbodem om witloof te kweken vanwege het hoge watervasthoudend vermogen.

PLANTEN VAN DE WORTELS

 

Onze witloofwortels worden gekweekt door een biolandbouwer. Na hun oogst bewaren we ze op een koele plaats in onze ateliers.

 

De wortels worden zij aan zij gepland in de grote bakken met champost. Door de wortels op deze manier te planten, zijn de voedingswaarde én smaak van het witloof van de hoogste kwaliteit.

FORCEREN

 

Zodra de wortels geplant zijn, worden de bakken verplaatst naar een andere ruimte waar ze drie weken in volledige duisternis in een gecontroleerde atmosfeer doorbrengen.

 

Inderdaad, witloofbladeren hebben warmte nodig om te kunnen groeien.

OOGST

 

Na drie weken in een warme kamer is het witloof klaar om geoogst te worden. We oogsten de stronken met de hand en verwijderen de buitenste bladeren alvorens ze bij onze partnerwinkels af te leveren.

 

Aan het einde van de cyclus worden de champost en de wortels opgehaald door La Ferme Nos Pilifs, die ze gebruikt om hun compost en grond te verrijken.

WIST JE DAT ?

Witloof werd in Brussel uitgevonden vlak na de revolutie van 1830. Dat klopt, uitgevonden ! Witloof is een groente die niet in het wild voorkomt !

De commercialisering ervan is te danken aan een selectieproces en de ontwikkeling van verschillende teelttechnieken.

Waar vind je ons heerlijk witloof ?

Ons witloof wordt momenteel in alle Brussels Färm-winkels verkocht. Klik op kaart om al onze verkooppunten te ontdekken :